Een Dier Adopteren

Wilt u een dier adopteren?


ADOPTIEPROCEDURE

Wij hanteren een procedure, die na een ruime periode en na veel evaluaties werd geoptimaliseerd.  Wij houden ons zo strikt mogelijk aan deze procedures en hopen daarbij op het begrip te kunnen rekenen van onze klanten.

 

Honden:
- Elke hond wordt geobserveerd, geëvalueerd en voorzien van een profiel.  Daarmee wordt rekening gehouden met de plaats en situatie waarvan de hond afkomstig is.
- Kandidaten kunnen zich aanmelden in het dierenasiel voor een of meer honden.  Dit kan telefonisch, per mail (meest aangewezen) of ter plaatse (tijdens openingsuren of op afspraak).
- Samen met de medewerkers van het dierenasiel wordt een match gezocht.  Zeer belangrijk is hier dat het profiel van de hond past bij de leefomgeving en situatie van de kandidaat.
- Indien er een match is, wordt er overgegaan tot een eerste kennismaking.  Dit aan de hand van een wandeling of sessie in de speelweide.  Indien de kandidaat al een hond heeft, wordt er gekeken of de honden samen kunnen.
- Na overleg met de medewerkers, wordt de kandidaat op de hoogte gesteld van de plaatsing.  Ook de kandidaten die niet in aanmerking komen, worden daarvan verwittigd.

- Adoptanten verbinden zich aan een adoptiecontract met het dierenasiel.   Daarbij worden duidelijk afspraken gemaakt op basis van de wetgeving dierenwelzijn.


Katten:
- Mensen kunnen zich aanbieden voor de adoptie van een kat via het gsm-nummer, per mail (meest aangewezen) of ter plaatse (tijdens openingsuren of op afspraak)
- Katten die adoptie-klaar zijn, kunnen meteen mee met de kandidaten onder de voorwaarden van een contract met het dierenasiel op basis van de wetgeving dierenwelzijn.
- Katten die nog even moeten blijven, kunnen  gereserveerd worden.  Dan wordt een voorschotbedrag gevraagd.ADOPTIETARIEVEN


Adoptie hond:
0-6m: 320 €
6m-1j: 250 €
1-5j: 170 €
+6j: 120 €

Indien een hond gesteriliseerd of gecastreerd is door het dierenasiel, wordt dit vergoed door de nieuwe eigenaar en komen er dus kosten bij.  Dit geldt ook voor andere medische ingrepen.

* Al onze honden zijn gechipt, gevaccineerd, ontwormd, ontvlooid en gecontroleerd door de dierenarts.


Adoptie kat:
Kitten (tot 6 maanden): 160 € 
kat: 150 €

* De katten werden allemaal gechipt, gevaccineerd, ontwormd, ontvlooid, gesteriliseerd of gecastreerd en gecontroleerd door de dierenarts.

 

BELANGRIJKE AFSPRAKEN:


Wie een dier adopteert bij het dierenasiel, ondertekent een contract waarmee men zich verbindt aan bepaalde voorwaarden.  Deze voorwaarden zijn gebaseerd op de wetgeving rond dierenwelzijn.  Hieronder vind je enkele voorbeelden:

-  De dieren moeten met zachtheid behandeld worden, voorzien van de beste zorgen.

-  Het verboden om te fokken met onze dieren.

-  Dieren dienen voorzien te worden van een geschikte leefomgeving.  De hond mag niet permanent aan een ketting of leiband vasthangen of in een kennel verblijven.

-  De dieren mogen niet verkocht worden. De dieren mogen ook niet van eigenaar veranderen zonder overleg en de nodige maatregelen van en met het Dierenasiel.

-  De woning en tuin moet geschikt zijn voor dieren.  Huurders dienen toestemming te hebben van de huisbaas. 

-  ...