Een Dier Afstaan

Wilt u een dier afstaan?

AFSTANDSPROCEDURE

Wij werken volgens een procedure, die na een ruime periode en na veel evaluaties werd geoptimaliseerd.  Wij houden ons zo goed mogelijk aan deze procedures en hopen daarbij op het begrip te kunnen rekenen van onze klanten.


- Mensen die afstand moeten doen van een hond melden zich aan bij het dierenasiel om een afspraak te maken.  Dit kan telefonisch of via e-mail (aan te raden).
- Een dier afstaan kan enkel via een afspraak.  Zo kan er voldoende tijd voorzien worden voor de zorg van het dier en een correcte en goede overdracht.
- Het dier dat wordt afgestaan moet herplaatsbaar zijn.  Wilde of terminaal zieke dieren zijn niet geholpen in een dierenasiel.
- Er wordt een moment afgesproken wanneer de afstand-nemer het dier kan binnenbrengen.  
- Als alle verblijven volzet zijn, kan het gebeuren dat men op de wachtlijst wordt geplaatst.  Men wordt dan gecontacteerd wanneer er plaats vrij is.  Er wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de hoogdringendheid van situaties.
- Men mag ons steeds opbellen of mailen om te vragen naar het verloop van het verblijf of plaatsing van het dier.  We kunnen echter geen gegevens verschaffen over de nieuwe baasjes.
- Honden kunnen ook ter adoptie geplaatst worden op onze website terwijl men er zelf voor zorgt.  Dan wordt hier ter plaatse een afspraak gemaakt met de afstand-nemer en kandidaat adoptanten.  Ook daarvoor kan men een afspraak maken op voorhand.


AFSTANDSTARIEVEN

Afstand hond: 
-3mnd.: gratis
3m-1j:  50 €
+ 1j:  75 €

Hond op website: 25 €
Er kunnen kosten bijkomen indien de hond niet in orde is met het boekje en vaccinaties.


Afstand kat:

- 6 mnd.: 10 €
+6 mnd.: 25 €

Katten van buiten de regio Roeselare komt er 25 € bij.


 

BELANGRIJKE AFSPRAKEN:

Een afstand wordt officieel gemaakt aan de hand van een contract ondertekend door het dierenasiel en de klant.  Daarop staan enkele duidelijke afspraken waaronder:

- Na een afstand heeft de afstand-nemer geen rechten meer op het dier.
- Het dierenasiel verbindt zich ertoe goede zorg te dragen voor het dier en de meeste geschikte thuis te zoeken.
- De afstand-nemer verklaart zich echte en correcte informatie mee te geven aan het dierenasiel.
- Het dier moet herplaatsbaar zijn.  (vb.:zwerfkatten, terminaal zieke dieren,... zijn niet herplaatsbaar)

-...